Mina förhoppningar om utebanan igår gick ganska snabbt över då det började att hällregna. Så istället för att få en sval ridtur på utebanan så vart det att rida i ridhuset i alla fall, denna gång var det betydligt behagligare dock då det inte var lika varmt och kvavt.
Regnet ställde dock till med lite problem då hästen jag rider (Unsetto) har sadeltvång, det betyder alltså att han kan få panik av sadeln samt falla ihop om man spänner sadeljorden för mycket på en gång. Detta blir värre när han är blöt. Så igår fick vi ta fram tålamodet och finkänsligheten, vi fick lov att ta det långsamt och försiktigt och i och med det så la jag på allt i omgångar, först vojlocken, sedan padden och sist sadeln. Sedan fick jag borja med att spänna upp jorden på högersidan och sedan spänna den hål för hål. Det blev lite spänna ett hål på ena flärpen, vänta en stund, spänna ett hål på andra flärpen, vänta en stund och så vidare. Detta fortsatte när vi kom ut i ridhuset också bortsett från att då gick jag något/några varm mellan det att jag spände ett hål. Sedan hängde jag mig över ryggen på honom en liten stund innan jag satt upp, just för att han (när han är blöt) kan lägga sig ned när man sitter upp just för att han är så otroligt känslig. Allt gick bra dock och sedan hade vi en trevlig lektion med mycket volter, bakdelsvändningar, framdelsvändningar, öppnor, slutor och skänkelvikningar, typ så som igår.
 
Det jobbiga med att rida själv och utan ridlärare är dock att det är mycket svårare att veta när en gör fel, samt när man gör fel så är det betydligt svårare att lista ut hur man ska göra för att det ska bli rätt.
Nåväl, idag blir det att åka ut till stallet igen och sedan blir det ut till stugan, så jag kommer inte att ha tillgång till internet (eller el och rinnande vatten heller för den delen) förrän på lördag igen så ni får klara er med Mini ett litet tag. Men jag antar att det går bra det med. ;)
 
//Almmi
häst, hästar, hästproblem, problem, rida, ridbana, ridhus, ritt, sadeltvång, stuga, utebana,
Hej på er!
Idag har jag gjort en massa nödvändinga saker, betalat räkningar till exempel. Och snart ska jag ta och packa ihop lite för att vid fyra/halv fem ska jag följa med Elliot hem och så ska vi åka ut till stallet och mortionera pollarna. Jag ska sova hos henne också, kommer att bli awesome. :)
 
Var för övrigt ut till stallet igår med, det var trevligt dock så blev det bara att arbeta i skritt med lite öppnor, slutor, volter, skänkelvikningar och bakdelsvändningar då det var så otroligt varmt och kvavt inne i ridhuset att det gick inte att göra så mycket annat, trots att vi hade hela framporten öppen (den går över nästan hela ena kortsidan). Men idag ser det i alla fall ut som att det kommer att bli lite bättre temperatur samt så kommer vi nog att kunna vara på utebanan istället.
 
Unsetto på väg ut i hagen.
 
//Almmi
foto, hage, häst, hästar, kvavt, mortion, rida, ridbana, ridhus, stallet, varmt,

Åt grymt goda nötter på resan :) det är så mysigt att resa för man hittar alltid nya goda saker och ser nya platser.

//Mini